Kiełbasa Tatarska
Przygotować: 9 kg baraniny dobrego gatunku, 1 kg twardego
tłuszczu baraniego pokrajanego w kostkę 2X3 mm, 30 dkg soli,
6 g pieprzu, 3 g ziela angielskiego, 5 g kminku, 1 dkg czosnku,
cienkie jelita wołowe.
Przyrządzić farsz na kiełbasę radziecką. Osłonki po napełnieniu przewiązać formując kółka.
KIEŁBASA MOSKIEWSKA
Przygotować: 7 i 1/2 kg ładnej wołowiny, 2 i 1/2 kg słoniny twardej, krajanej w kostkę 6X6 mm, 40 dkg soli, 1 dkg saletry, 2 dkg cukru, 1 i 1/2 dkg pieprzu, 3 g gałki muszkatołowej, jelita wołowe
środkowe.
Alkoblog
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz